Suikology.

Findings of a nonpareil unequalled unparagoned unprecedented deviant specimen.

Archive for May 2012

Initials.

with 5 comments

Assalamualaikum.

HEY.

Another day dooms.

Melting energy.

Oven nerd.

Sink, Klaus, you pitiful elf.

Ingrid.

Will our universe leave dawn?

Lustful insecurities keep ending.

Tremble overwhelmingly.

Grace its viable effectiveness.

Munching yield.

To hail another notorious knight’s solitude.

——

Chocolate fondue and sweet parfait on top?

Advertisements

Written by Takahara Suiko

31 May 2012 at 14:41

Posted in ridiculous, sajak

Setan.

with one comment

Assalamualaikum.

Yesterday I had uncertain closure.

Uncertain, because God loves to play pranks on us.

I’ve accepted he’s too pathetic for the awesomely growing me.

11 hari.

11 hari aku dah biasakan diri guna perkataan bombastik dan bukan perkataan mencarut yang sememangnya versatil.

That’s a record.

Today?

God cashed out his priceless prank.

Air mata bergenang, setan.

Why, fucker?

Why the fuck is it ever necessary to do that?

If I can burn the fucking bullshit you sent me I would.
———
I need a match.

Written by Takahara Suiko

31 May 2012 at 08:03

Posted in journal, Jurnal

BANANAS GOTS RADIATIONZZ?!

leave a comment »

Assalamualaikum.

Fun fact : A banana contains naturally occurring radioactive potassium.

banana equivalent dose (actually biologically effective dose, abbreviated BED) is a whimsical unit of radiation exposure, informally defined as the additional dose a person will absorb from eating one banana (for example).

So yeah. The ‘energy’ you get by eating bananas?

YOU’RE ACTUALLY GAINING MUTANT SUPERPOWERZZZZ

 

 

The end.

Written by Takahara Suiko

30 May 2012 at 16:25

Posted in ridiculous

Newscientist : Powder drugs, 3D orbits, Kinect’s awesomeness, AR.

leave a comment »

Assalamualaikum.

A series of things you should be in awe of.

  1. Injection-free drugs  : ‘powdered drugs are more stable than liquid drugs at room temperature – liquid drugs must be refrigerated to keep them stable. ‘
  2. Why planets can only orbit in 3D : Why the orbit isn’t a perfect circle. Nope, it’s not.
  3. Kinect isn’t just being used for super fun gaming : I’ve seen it used with a multifunction printer to detect company worker’s ID card and print stuff, my research lab is using it with AR to simulate radiation in real time, and now it’s being sent to space(attached to satellites of course) to turn spacecrafts to building blocks. Oh, also calculate astronaut’s weight in zero gravity(ya know, because they need to watch their weight while in space too).
  4. Augmented Reality(AR) : Behold the Awesomesauceness.
Range of usage :
From this,
to THIS

—————-

Fin.

Written by Takahara Suiko

30 May 2012 at 15:56

Nawaitu.

leave a comment »

Assalamualaikum.

Valentine, hari Ibu, Yoga, apa lagi.

Kemainnya la hai korek sejarah kat Wikipedia.

Tapi sistem beraja tu kau tak kata apa pulak?

I dono whether to call you ignorantly stupid or just, ugh good GOD.

Written by Takahara Suiko

29 May 2012 at 20:27

Separuh Hayat.

with 20 comments

Assalamualaikum.

Aku tau aku tak berhenti tonton kau punya hala tuju.

Aku tau aku tak berhenti tunjuk kau hala tuju aku.

Aku tau aku masih berpegang rapi pada sebutir zarah harapan yang masih tak dikenal pasti half-lifenya yang kian menzahirkan gerutu.

Tapi.

Aku tak sedar kenapa aku kekal menonton cerita bodoh tu.

Aku tak sedar kenapa aku tetap membogelkan hidup aku.

Aku tak sedar kenapa aku yakin aku masih ada can selagi tak terpampang di akhbar betapa meriahnya pelamin kau berlagu.

Ada orang pernah kata.

‘It takes half the time you’ve spent with someone to forget them.’

Half-life yang orang rasa tak sama.

Dua hari lepas aku rasa, ‘Baru seminggu’.

Mak aku ingatkan, esok dah masuk dua.

Hari ni pula, aku rasa dah sebulan.

Padahal, masuk esok baru dua minggu.

Sekeju manapun lirik Lullabies dendangan Yuna berbunyi, ayat tu memang kena.

‘You’re my first ****.’

Bintang, sebab aku rasa perkataan tu dalam konteks Lullabies diaplikasikan pada situasi aku sekarang sangatlah menyakitkan hati.

Membazir.

Ugh.

Tahi.

Dengar balik Lullabies dari awal sampai akhir, memang pang kena sebijik rasanya.

‘I see you in all the pieces in my life.’

Sebelum ni aku tak berapa suka lagu Yuna sebab aku tak pernah rasa apa yang dia rasa.

Relationships.

Pusingan pertama, aku yang lepaskan sebab dia hidup dalam bayangan bahawa aku ini perempuan hot yang sekepala dengannya.

Dude. He told me to lose weight and wear kawaii clothes for Lord’s sake.

Pusingan kedua, alasan tersirat ialah keturunan lelaki alfa perlu dijaga.

Aku terlalu testicle-laden untuk ketua keluarga.

Ketua keluarga.

Yang merupakan seorang lelaki alfa.

Perempuan kena patuh cakap lelaki.

Bini kena dengar cakap laki.

Dia lupa.

Ibu hampir mati melahirkan anak ke dunia.

Syurga di bawah telapak kaki ibu.

Darjat ibu itu tiga kali lagi besar daripada darjat bapa.

Benar, suami itu ketua keluarga.

Suami ketua keluarga dari segi materi.

Tetapi ibu ketua keluarga dari segi rohani.

Anak perlu pentingkan ibu tiga kali lebih daripada bapa.

Ibu sahaja yang sebenarnya ada hak mengarah anak-anak.

Ibu orang perantara bapa dan anak.

Tapi dia lupa.

Sebab dia lelaki alfa.

Aku tak boleh nak paksa orang ubah fikiran.

Brainwash, no hal. Tapi yang membuat pilihan muktamad bukan aku.

Kalau Juruprogram tulis kod program ia ‘if (age = 1 + i) {output = testosterone++;}’, makanya kun fayakun.

Kalau Juruprogram tulis untuk aku ‘fat++ = face.taksegak’kun fayakun juga.

Termaktub sudah dalam Software yang kelancangan mulut aku takkan masuk dengan lopong gerigi puzzle piecenya.

Matinya restu ibu bapa.

Kau jumpa kekasih sejati pun tak guna.

Kalau dipaksa, nescaya hidup lara.

Kepala aku terlalu besar untuk dilaga dengan kepala orang.

Lagi-lagi orang yang sama gedabak kepalanya.

Bermati-matian pertahan darjat yang dibina, mahu pula diheret beban tu lepasi fana?

Pelepasan ketakpuashatian.

Kau kata ‘Ya’ berdekad pun.

Selagi dia tak merasa penangan bertrauma.

Selagi dia tak kena punk’d dengan Direktor dengan digodam habis fungsi mekanikal otaknya.

Selama dia masih lelaki alfa.

Selama itulah dia akan kata ‘No’.

Aku dah tak larat nak biar kau berpaut pada kail aku.

Aku sendiri dah penat bergayut pada kail kau.

Sebab aku terlalu berat.

Dan, hidup aku terlalu cerah untuk dilitupi mendung idola kau.

 

Written by Takahara Suiko

28 May 2012 at 08:16

Posted in Carut, Jurnal

Spurs.

leave a comment »

Assalamualaikum.

  1. Orang yang bayar sultan untuk raih status Dato’ adalah orang-orang yang bangang. Tolong beli saham Facebook boleh tak.
  2. By the time your fame dies, you die from the lives of people that had known you for that.
  3. Dengar lagu Yuna tensen gila. Keju melimpah ruah. Tapi dengar gak. Hubungan cinta-benci.
  4. I prefer you being gay instead of, this.
  5. The second circuitry turns Japanese, my love dies.
  6. Ma I need Nutella now plis.
  7. Pejadah gagak memalam buta ni korang hipster sangat nak jadi burung hantu pehal do?
  8. Men In Black. TIGA
  9. I miss kereta pegi pasar.
  10. I never get patterns inside shoes. What’s the point if you, all the more people, don’t even have the full-time capability of seeing the insides?
  11. Pathetic. They don’t even fit with the clothes I wear.
  12. The shame is much more dreadful if your dead soul gets selfish and runs away by the time it’s too late.
  13. P. Ramlee dan Saloma masing-masing kahwin tiga kali sebelum bertemunya mereka dengan jodoh sejati.
  14. Kau jugak yang menganggukkan keantirasionalan aku. Aku bukan tuhan nak sesedap jiwa ubah kod program kau.
  15. Di mata semua; dunia masih luas, malam masih muda. Kalau kau nak masa aku dibuang untuk kau, maksudnya aku tak ada kehidupan. Itu bebal.

————–
Time-time cenggini jugaklah perut nak kebulur.

Written by Takahara Suiko

27 May 2012 at 00:19

Posted in Carut